KAKO ?
Kako čuti svoju dušu?

Dobra vest je: ima više načina.

Još bolja vest:  Ako si spreman/spremna da radiš na sebi, najvrednijem poklonu Univerzuma, onda je ovo zasigurno avantura tvog života.

(ne baš tako dobra vest: traje čitavu večnost, ako si očekivao/očekivala instant rešenje 🙂 )

To je prva lekcija ove stranice: od ugla iz kog posmatraš svoj život, zavisi kako će ti taj život proći.

Ako si u mračnom ćošku i mrziš prvo sebe, pa ceo svet, i sve ti je teško, i svima je bolje nego tebi, i život nije fer, male su šanse da će ti svetlost biti sastavni deo dana. Hajde da promenimo taj ugao gledanja!

Ako si u svetlom uglu svog života, neguješ sebe, voliš sebe, poboljšavaš sebe, voliš ljude oko sebe, voliš ono što radiš, jedeš, vežbaš, čitaš, gledaš, čuješ, osećaš, izgovaraš, onda su velike šanse da svaki tvoj dan bude svetao. Bravo za tebe, hajde da nastavimo zajedno tim putem.

 

Predlažem sledeće načine rada na sebi

Literatura – čitanje obogaćuje dušu (predlog literature u nastavku stranice)

Radionice HYL

Predavanja HYL

Reiki tretmani

I poslednje ali i ne najmanje važno:

FIZIČKA AKTIVNOST

brzo hodanje, yoga, pilates, vežbanje u nekom od fitnes centara. Veoma je važno svakodnevno ubrzati puls, dovoljno je 3 puta po 10 minuta svakoga dana  hodati brzo da osetiš kako se puls ubrzao, i već si na dobrom putu očuvanja zdravlja.

U ZDRAVOM TELU, ZDRAV DUH

Literatura:

Hvala svim ljudima koji su nadahnuto pisali svoje knjige. Hvala svim ljudima koji su osmislili i napravili internet, pa nam te knjige i znanja danas stižu lako. Verujem da ste čitali i nametnute i željene knjige, a ja ću ovde navesti neke od knjiga koje mogu preporučiti od sveg srca, iz sopstvenog iskustva, one su me menjale, mnogo toga korisnog sam primenila u svakodnevnom životu zahvaljujući ovim knjigama. Sa nekim knjigama sam se svađala, sa nekima sam se baš lepo družila. Svim znanjima sam pristupila otvorene duše, i pustila da osetim šta je to što mi najviše prija, što je u skladu sa mnom.

Kako se budem prisećala svih knjiga ja ću ih dodavati, a ti koji čitaš ovo, ako imaš neki zanimljiv predlog, molim te pošalji mi na info@natasacujic.com, da je i ja pročitam i dodam na ovaj naš spisak.

Spisak je pravljen po sećanju, sve knjige su podjednako vredne:

Don Miguel de Ruiz – “4 sporazuma” ….1. besprekorno koristi svoju reč 2. ništa nemoj shvatati lično 3. ne stvaraj pretpostavke 4. uvek radi najbolje što možeš. Često se setim ovih jednostavnih zakona života.

S. N. Lazarev – preporučujem sve što je napisao zanimljivo je na svoj način. Ovaj neobičan Rus stvarno ume da zapetlja i zbuni, ali iz njegovih knjiga sam dobila mnoge odgovore, a jedan zajednički je (da uprostim) kako zračimo, tako i privlačimo.

Zoran Gruičić –  “Svet Energije” – moj prvi susret sa pričom o energijama, pre 16 godina. Vrlo korisna knjiga. Naravno ostale koje je napisao  su odlične.

Lujza Hej – preporučujem sve što je napisala, moj susret sa idejom da je sve što nam se dešava direktno povezano sa našim mislima. Nisam u početku baš potpuno prihvatala ovu životnu filozofiju, ali kako je vreme prolazilo, sve više sam se uveravala da tu ima velike istine.

Paramahansa Jogananada – “Autobiografija jednog jogija” – preporučena mi od strane mog učitelja reikija, knjiga koja menja čoveka.

“Reiki” – Margarita Milenković. Preporuka, prvoklasan udžbenik za reiki praktičare.

“Autobiografija Miahajla Pupina” – često se setim njegovih priča o detinjstvu, odrastanju u Idvoru, nepismenoj majci Olimpijadi, njegovoj najvećoj podršci, kako je vredno učio, kako se ponosio svojim poreklom, kako je bio jednostavan i poseban. Divim mu se.

Valerij Sinjeljnjikov -“Moć namere”, “Zavoli bolest svoju”. Divan Rus, ovaj je nežan, pun ljubavi, ohrabrujući, tako jasno i jednostavno objašnjava šta mi to sebi radimo pa sebe dovodimo u bolest.

Vadim Zeland – e tek što je ovaj Rus neobičan, njegove knjige su moćne, kao da te uvuku u neku drugu dimenziju. Fizičar koji je dao  recept za uspeh u životu, samo ima jedna caka: ko razume – shvatiće 🙂 ako ti se ne svidi na prvo čitanje, daj mu šansu posle nekog vremena, jer njegove knjige traže da se čitaju u pravom trenutku, izgleda.

Bram Ađan – “Krava koja je plakala” – kratke priče jednog budističkog monaha, poreklom Engleza, napisane duhovito i veoma poučno.

Dr Patriša Krejn – “Naručivanje iz kosmičke kuhinje”. Opirala sam se da uzmem ovu knjigu, ali sada mi je žao što je ne uzeh pre dve godine 🙂

Dr Lazar Trifunović – “Ja ili ja, ko sam ja”. Lekar iz  Novog Sada, homeopata, napisao putopis svoga života. Veoma korisna i vredna knjiga.

Najdžel Lata – “Kako deci postaviti granice i pti tom sačuvati živce”. Ova knjiga je urnebesna, iako se bavi temom vaspitavanja dece, koja ume da bude čista glavobolja, ovaj duhoviti psiholog ju je napisao na osnovu svojeg dugogodišnjeg iskustva u radu sa porodicama u kojima tinejdžeri vedre i oblače. E ova knjiga je zaista meni mnogo značila da bolje shvatim postupke svoje dece i svoje postupke, i vrlo mi je bila korisna, tako da sam može se reći spremna ušla u teen doba svoje dece, i evo sačuvala sam živce 🙂

Dr Kinslou – “Tajna brzog isceljivanja”

 

Close Menu